Wandelpad langs de Waal

Soort sessie
Brainstorm

Opdrachtgever
Min EZ

Doel van sessie:
De brainstorm verzamelde informatie over aanwijzingen op kaart of papier voor de toekomstige wandelaars.  De brainstorm is onderdeel van de verkenningsstudie Greendeal ‘Het Pad’.

Resultaat van het ontwerpatelier:
kaart met wandelaanwijzingen

Wanneer
30 januari 2014

Lokatie
Bemmel

Categorie
Gezondheid, landschap

Type deelnemers
Burgers, stakeholders, medewerkers

Werkvormen
World Café, brainstorm, schetsen

Duur bijeenkomst
Halve dag

Projectteam
Sipke Castelein, Berthe Jongejan, Jo Bos, Vincent Tiel Groenestege, Leen van de Sar, Reinier de Nooij, Wouter de Groot, Elze Hemke

Rol Berthe Jongejan
facilitator

Achtergrond
Het Pad is de afkortingsnaam voor een toekomstig wandelpad langs de Waal en loopt vanaf ongeveer Nijmegen tot aan de kust.  Het is een nog niet bestaande wandelpad, ongeveer 240 km met een wandelduur van ongeveer 15 dagen wandelen. Het wandelpad langs de Waal gaat gebruikt worden voor meerdaagse wandelingen voor mensen met bijvoorbeeld een recidiverende depressie of burn-out.
Er worden momenteel (minimale) wandel aanwijzingen ontwikkeld om de wandeling (begeleid) te wandelen. De Radboud Universiteit wil aantonen dat wandelen in de natuur een positieve invloed op de gezondheid heeft. Vertrouwen op de rivier is daarbij behulpzaam. Het Pad is een initiatief van de Radboud Universiteit (RU) Nijmegen, en wordt op het ogenblik gedragen door een ‘Green Deal’ (intentieverklaring) tussen het Ministerie van EZ, Menzis Zorgverzekeraar NV, de Provincie Gelderland en de RU. Deze partijen hebben verschillende rollen, zoals het aanleveren van expertise, financiële bijdragen en het doen van organisatorisch werk.
Er worden 3 fasen onderscheiden in de Green Deal: een verkenningsstudie (2013-zomer 2014), een pilotstudie (zomer 2014) en een medisch onderzoek.

Links
https://sites.google.com/a/optimalplanet.nl/het-pad/project-definition